O oaza de liniste pe malul Dunarii

radovancovici_alexandra@yahoo.com

0766 546 121

Clisura Dunării

Clisura Dunării, teritoriu plin de famec natural, dar si de istorie se intinde oficial de la intrarea Dunarii pe teritoriul Romaniei la Bazias pana la Gura Vaii dupa unii sau pana la iesirea Dunarii din Cazanele Dunarii.

Clisura Dunarii este o regiune deosebit de pitoreasca in sudul Banatului, pe malul fluviului care, la intrarea pe teritoriul Romaniei, strabate o zona muntoasa. Este o regiune de o frumusete aparte, oferind atractii atat turistului dornic de drumetii, amatorilor de turism cultural, cat si impatimitilor pescuitului.
index-c5
Clisura Dunarii este o zona relativ izolata, aspect ce prezinta atat avantaje, din punct de vedere al prezervarii frumusetii si varietatii, pe alocuri chiar a salbaticiei peisajului, pastrarii unor interesante traditii culturale si populare etc., cat si dezavantaje, in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii. Anii ce urmeaza vor aduce progrese si in ameliorarea infrastructurii turistice, spre o mai buna valorificare a potentialului zonei.

In zona pot fi practicate mai multe tipuri de turism: ecoturism, drumetii, vizitarea monumentelor istorice ce se gasesc de-a lungul Dunarii, pana spre Drobeta Turnu Severin, vizitarea manastirilor din zona, turism stiintific (pot fi observate in zona Cazanelor sau a Golfului Mraconia exemplare ale unor specii rare de plante si animale, de interes stiintific) etc.